Zebrakocka: a tökéletes sütés nélküli desszert!

Zebrakocka

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj

Kekszlapokhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • 4 csapott evőkanál kakaópor
  • 50 dkg darált keksz
  • 3 ek rumaroma
  • 4 ek baracklekvár
  • 3 dl tej

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csoki
  • 1-1 evőkanál étolaj

Először készítsük el a krémet! Mérjünk ki 2 dl tejet, majd keverjük el benne a cukrot és 10 dkg kókuszreszeléket. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a maradék 1 dl tejben elkevert pudingport és a lisztet. Állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Időnként megkevergetve kihűtjük. Amint teljesen kihűlt, adjuk hozzá a vajat és a többi kókuszreszeléket, alaposan keverjük ki.

A kekszlapok hozzávalóit gyúrjuk össze jó alaposan. A tejet apránként adagoljuk úgy, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 egyenlő részre, majd porcukorral megszórt sütőpapíron nyújtsuk ki kb 20×30 centisre őket.

Tegyük az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük rá a krém felét. Fedjük be a második lappal és erre kenjük a maradék krémet. Végül a harmadik lappal is befedjük.

A mázhoz a csokit olvasszuk fel 1 evőkanál étolajjal, majd kenjük rá a sütire. Ezután a fehércsokit is olvasszuk fel az olajjal és tetszés szerint csíkozzuk be a tetejét.

Tegyük hűtőbe pár órára.

AJÁNLOTT:  Csokipudingos kalács