Elképesztően finom Bögrés diós süti

bögrés diós süti

Nagyon finom, pihe-puha tésztájú bögrés diós süti. Tetejére vaníliás pudinggal készült krémet kenünk, majd megszórjuk csokidarabokkal.

Tésztához:

  • 1 db tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 15 dkg margarin

Tetejére:

  • csokireszelék

A süti elkészítéséhez 2,5 dl-es bögrés használtam. A tepsi mérete 22×33 cm.

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük ki jó habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet.

A lisztet keverjük el a sütőporral és a darált dióval és adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe (22×33 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingporból és a tejből pudingot készítünk. Hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint géppel habosra keverjük a 6 kanál porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük.

A krémet a kihűlt tésztára rákenjük és csokireszelékkel megszórjuk.

Érdemes hűtőbe tenni pár órára és úgy szeletelni.

AJÁNLOTT:  Zebrakocka: a tökéletes sütés nélküli desszert!