Nagyon finom, pihe-puha tésztájú bögrés diós süti. Tetejére vaníliás pudinggal készült krémet kenünk, majd megszórjuk csokidarabokkal.
Tésztához:
- 1 db tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál porcukor
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- csokireszelék
A süti elkészítéséhez 2,5 dl-es bögrés használtam. A tepsi mérete 22×33 cm.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük ki jó habosra. Adjuk hozzá az olajat és a tejet.
A lisztet keverjük el a sütőporral és a darált dióval és adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (22×33 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporból és a tejből pudingot készítünk. Hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint géppel habosra keverjük a 6 kanál porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük.
A krémet a kihűlt tésztára rákenjük és csokireszelékkel megszórjuk.
Érdemes hűtőbe tenni pár órára és úgy szeletelni.